Ik ben Peter

Constante verandering. Voortdurend meebewegen. Loslaten.

Zo.

Wat gebeurde er toen je de woorden hierboven las? Misschien werd je er onrustig van. Of voelde je een lichte ergernis. Het valt me op dat veel mensen zo reageren wanneer ik het heb over hun werk.

Optimaal functioneren in een organisatie anno nu, is dan ook complex. Om de boel op zijn plek te laten vallen voor jezelf en je geluk tussen negen en vijf te vinden, is een specifieke mindset nodig. Dat vergt nogal wat van je. Nieuwe dingen leren, gewoontes wijzigen: het gaat allemaal niet vanzelf.

Toch is dit waar het om gaat in het werk. En eigenlijk ook in het leven zelf. Als je je bewust wordt van je eigen gedrag en hoe zich dat verhoudt tot je omgeving, dan ontstaan er mogelijkheden. Om het anders te doen. Beter. Aangenamer.

Dit betekent niet gelijk dat je alles op z’n kop moet zetten. Kleine stappen. Maar wel gezet vanuit een intrinsieke motivatie. Niet alleen, maar samen. Met elkaar bouwen aan een werkrelatie waarin je jezelf kunt zijn. Dat is goed voor jou én de organisatie.

Hier geloof ik in.

Het is een overtuiging die is gebaseerd op meer dan twintig jaar ervaring bij de meest uiteenlopende opdrachtgevers. Ik hielp mensen met de volgende stap in hun carrière. Van talentvolle beginners tot door de boardroom geverfde directeuren. Totdat ik me realiseerde dat die volgende baan of functie niet het doel is. Het inzicht en de hierop volgende acceptatie dat je op expeditie bent, is dat wel.

Ik help je graag met het vorm­geven van deze persoonlijke ont­dekkings­reis. En sta je bij als gids in je professionele ont­wikkeling. Op de werkplek. Of in de natuur. Waarbij ik put uit mijn eigen expedities.

Tijdens zo’n tocht, wanneer er niks anders om je heen is dan een paar onervaren reisgenoten, wat technische bagage en de ele­menten, leer je veel over jezelf. Je komt verdomd dicht bij je kern. Het gevolg? Meer rust, zelf­vertrouwen en focus. En plezier natuurlijk. Dát gun ik iedereen.

Ik ben Peter Blokland. Ga je mee op expeditie?